Got questions? We would love to help

Majlis Sumbangan Ikhlas bagi Komuniti Kampung Berchang

Majlis Sumbangan Ikhlas bagi Komuniti Kampung Berchang telah diadakan pada tarikh 16 Mac 2023 (Khamis) di perkarangan Masjid Kampung Berchang.

Majlis Sumbangan Ikhlas ini bertujuan untuk merapatkan lagi silaturrahim dan mempereratkan hubungan antara kami sebagai pemaju Jaya Depan dan komuniti Kampung Berchang. Selain memberikan manfaat material kepada komuniti Kampung Berchang, program sumbangan ikhlas ini juga dapat menyatukan komuniti dalam satu matlamat yang sama, iaitu untuk membantu satu sama lain dan membawa manfaat kepada komuniti secara keseluruhan.

Tambahan pula, majlis ini telah disempurnakan dengan kehadiran YB Dato’ Mustapa bin Long (DIMP) dan menyempurnakan majlis tersebut. Kehadiran beliau sebagai wakil Dewan Undangan Negeri (DUN) Padang Tengku adalah suatu penghormatan dan menunjukkan sokongan daripada pihak kerajaan terhadap majlis sumbangan ini.

Dari kiri : Encik Azmin bin Teh (Tok4 Kampung Berchang), Mr Jason Tee (Pengarah Kumpulan Jaya Depan), YB Dato’ Mustapa bin Long (DUN Padang Tengku)

Sumbangan ikhlas ini telah dipersiapkan dari TF Value-Mart Kuala Lipis sebanyak 80 bungkus makanan kering bagi membantu komuniti Kampung Berchang dalam persiapan menjalani bulan Ramadhan yang mulia ini.

Sejurus dengan majlis sumbangan ikhlas ini, Mr Jason Tee selaku pengarah Kumpulan Jaya Depan Sdn Bhd juga telah membuat promosi pengenalan berkenaan projek akan datang di Berchang iaitu Taman Berchang Damai. Bersempena dengan majlis ini, skala model Taman Berchang Damai telah ditempatkan di Masjid Kampung Berchang bagi pengenalan awal kepada komuniti sejagat.

Pengenalan projek Taman Berchang Damai kepada YB Dato’ Mustapa bin Long (DIMP) oleh Mr Jason Tee selaku Pengarah Kumpulan Jaya Depan
Mr Jason Tee menyampaikan cenderahati daripada Jaya Depan kepada YB Dato’ Mustapha bin Long DIMP

Berikut merupakan gambar yang telah diambil semasa program dijalankan:

Jaya Depan mengucapkan ribuan terima kasih kepada Ahli Jawatankuasa Masjid Kampung Berchang dan JKK Kampung Berchang yang bersama menyempurnakan majlis sumbangan ikhlas ini secara langsung mahupun secara tidak langsung. Semoga dengan sempurnanya majlis ini kita semua dapat mewujudkan hubungan yang baik dalam bersama melancarkan projek akan datang.

Developed with by KawanElite